ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - CARS 2

Ο Lightning McQueen, το κόκκινο αγωνιστικό αποφασίζει να διεκδικήσει την πρώτη θέση στο παρθενικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια σειρά από τρεις διαδοχικούς αγώνες ταχύτητας, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις ειδικών απαιτήσεων πίστες του πολύβουου Τόκιο, της κοσμοπολίτικης παραθαλάσσιας Ιταλικής πόλης Πόρτο Κόρσα και του αριστοκρατικού Λονδίνου, και σκοπός τους είναι να αναδείξουν το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο του πλανήτη! Όμως, το πρώτο αυτό υπερατλαντικό τους ταξίδι, επιφυλάσσει στον Lightning McQueen και τον Mater που τον συνοδεύει μεγάλες εκπλήξεις, καθώς οι δυο τους θα βρεθούν αναπάντεχα μπλεγμένοι σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση εξάρθρωσης μιας διεθνούς σπείρας εγκληματιών.

Η Walt Disney και η Pixar ξαναζωντανεύουν τα αυτοκίνητα, αυτή τη φορά σε 3D εφευρίσκοντας ένα ταξίδι σε δύο ηπείρους και διάφορους νέους απίθανους (τετράτροχους) χαρακτήρες. Μόνο που εκτός από το Παγκόσμιο Γραν Πρι, στο στόρι έχουμε και την ενδιαφέρουσα ιστορία με πολυμήχανους υπερκατασκόπους και αδίστακτους κακοποιούς.

Σε αντίθεση με το Cars 1 που είχε αρκετά ήρεμες σκηνές, το Cars 2 είναι γεμάτο ένταση και ταχύτητα, θυμίζει τις ταινίες του James Bond, επιτυγχάνοντας την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις σκηνές κατασκοπείας και τις σκηνές αγώνων.Πρωταγωνιστής είναι σε αυτή την ταινία ο Μπάρμπας έχοντας εκτοπίσει τον Κεραυνό Μακουϊν που συμπρωταγωνιστεί.Είναι γεμάτο οπτικά εφφέ που σου δίνουν την αίσθηση αληθινής ταινίας περιπέτειας και δράσης!

Κινούμενα Σχέδια,2011, 105΄, Σκηνοθεσία: Τζόν Λάσετερ, Μπράντ Λιούις